fbpx
Menu Sluiten

En hoe nu verder?

En hoe nu verder? Die vraag wordt mij de laatste weken vaak gesteld. En dat is best lastig. Want wij, in de oppositie, zijn ook gewoon afhankelijk van de berichten die de beoogde coalitiepartijen  -CDA, Lokaal en SP- willen geven. En dat is niet heel veel….Dus kan ik ook niet veel vertellen….

Maar het is ook wel begrijpelijk. Want de beoogde coalitiepartijen hebben veel te bespreken. Over alle onderwerpen moeten zij aangeven wat hun ambities zijn voor de komende vier jaar. Natuurlijk zijn hun verkiezingsprogramma’s leidend, dus dat geeft al richting. Maar dan nog is er veel te bespreken.

Wij, van Progressief Bernheze, hopen dat er nog ruimte zit in het coalitieprogramma. Wij willen graag, samen met de oppositie én coalitiepartijen, een raadsprogramma opstellen. Kijken waar onze ambities samen komen en waar we als gemeenteraad samen aan kunnen gaan werken. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid liggen er veel kansen. Daar willen alle partijen mee aan de slag. Wat zou nou mooier zijn dan samen doelen stellen, zodat onze inwoners weten wat we de komende 4 jaar gaan realiseren.

Hopelijk gaat dat lukken, zo’n raadsprogramma. Dat zou een eerste stap zijn naar vernieuwing: een open houding en meer samenwerking. Dat is goed voor Bernheze. Dan weet u, als inwoner van Bernheze, waar u aan toe bent. En daar hebt u recht op.

Dus kom maar op met die verandering! Samen komen we verder!