fbpx
Menu Sluiten

Eerst was alles anders

Naarmate ik ouder word, kijk ik steeds vaker terug. Niet dat vroeger alles beter was, maar wel anders. En als dingen veranderen, kost het altijd even tijd om daaraan te wennen. Het afgelopen jaar is ons aanpassingsvermogen op de proef gesteld. Door de pandemie veranderde er veel.

Als je als gemeente wilt dat mensen met je mee veranderen, zul je dat heel goed uit moeten leggen. En meestal is één keer iets in een weekblad zetten niet genoeg. Zo ook met de kerstbomen. Tot afgelopen jaar was er steeds een kerstboomverbranding. Dit jaar moest de kerstboom in stukjes bij het groenafval. Covid liet geen bijeenkomst rond het vuur toe. Die boodschap is niet overal aangekomen. Het gevolg zijn stapels kerstbomen achtergelaten op veldjes. En wat als je geen gft-container hebt, zoals veel bewoners van appartementen? Een verzamelpunt was dit jaar misschien een oplossing geweest.

Het landelijke vuurwerkverbod was wel duidelijk merkbaar. Hier en daar ging nog wat vuurwerk de lucht in. Natuurlijk niet illegaal, maar over van het jaar ervoor, toch? En eerlijk, ik was maar al te blij dat het niet de hele nacht door knalde. En ook de mensen met dieren zullen opgelucht adem hebben gehaald. Het verbod op knallers mag wat Progressief Bernheze betreft blijven.

Verder staat Progressief Bernheze altijd open voor veranderingen. Wil je daarop reageren? Wij horen graag van je op reactie@progressiefbernheze.nl.