fbpx
Menu Sluiten

Eerlijke keuzes

De afgelopen weken is er in de gemeenteraad gepraat over de begroting. In de begroting staat welke plannen de gemeente de komende jaren wil gaan uitvoeren en hoeveel dat mag gaan kosten.

Voor Progressief Bernheze is het belangrijk dat de gemeente oog blijft houden voor mensen die het moeilijk hebben. In onze rijke gemeente moeten we investeren in de gezondheid van mensen en armoede tegengaan. Bijvoorbeeld door het sociaal vangnet in Bernheze te versterken, door activiteiten te organiseren die ervoor zorgen dat jongeren en ouderen elkaar ontmoeten en door mensen te stimuleren om meer te bewegen. We moeten er voor zorgen dat inwoners die hulp nodig hebben kunnen rekenen op hulp.

Voor Progressief Bernheze is het ook belangrijk dat de gemeente blijft investeren in een gezonde leefomgeving. We moeten onze dorpen eindelijk fors gaan vergroenen, we moeten veilige en snelle fietspaden gaan aanleggen en we moeten het energieverbruik van de meest kwetsbare huishoudens blijvend omlaag brengen. We moeten er voor zorgen dat volgende generaties gezond kunnen opgroeien.

Progressief Bernheze wil niet dat de gemeente bezuinigt op kunst, cultuur en ontmoeting. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om te gaan bezuinigen op onder andere de Muzelinck, de Bibliotheek en Ons Welzijn. Deze bezuinigingen gaan zorgen voor minder muziekonderwijs en minder bibliotheken in Bernheze . Dat hebben wij proberen te voorkomen, zodat bibliotheken openblijven en kinderen muziekles blijven krijgen.