fbpx
Menu Sluiten

Eerlijk zullen we alles delen

Het verschil tussen rijk en arm wordt steeds groter, wereldwijd en dus ook in ons land. En hoewel we het hier nog erg goed hebben vergeleken met heel veel andere landen, worden toch ook in ons land de verschillen steeds beter zichtbaar. Ik zou willen dat we die verschillen wat kleiner konden maken, al is het maar een klein beetje….

Deze week spraken we in de commissie Maatschappelijke Zaken over de huishoudelijke verzorging. Een tekort aan personeel, de vergrijzing en een te hoge zorgvraag zorgen ervoor dat dit probleem steeds ingewikkelder wordt. Steeds meer mensen doen een beroep op huishoudelijke verzorging. Ook mensen die prima zelf een huishoudelijke hulp kunnen betalen. Volgens het nieuwe regeerakkoord blijft de aanspraak op huishoudelijke hulp alleen beschikbaar voor mensen met lage inkomens. Vooruitlopend op deze nieuwe wetgeving werd ons gevraagd of we een moreel beroep kunnen doen op onze inwoners met een hoger inkomen om hun huishoudelijk hulp zelf te regelen. Het gaat dan om huishoudens met een inkomen boven de 185 procent van het sociaal minimum.

En wij, Progressief Bernheze, vinden dat dat kan. Op deze manier gaan we ervan uit we dat er meer hulp beschikbaar komt voor mensen die dat niet kunnen betalen en het heel hard nodig hebben. Het beleid moet wat ons betreft socialer. Delen in onze rijkdom is een klein stapje in de richting van: eerlijk zullen we alles delen…