fbpx
Menu Sluiten

Een veranderende wereld…

Het is zondagochtend en zoals het er nu uit ziet krijgt Amerika een andere president. Na Trump kan het, naar mijn mening, alleen maar beter worden. En ik hoop in ieder geval dat het anders wordt. De wereld is aan het veranderen, zeker het afgelopen halfjaar. Corona beheerst ons dagelijks doen en laten en heeft een groot effect op de samenleving, wereldwijd. En ik weet niet hoe u het ervaart, maar ik voel die verandering in hart en nieren.

In deze veranderende wereld heeft de gemeenteraad afgelopen donderdag de begroting van 2021 vastgesteld. Maar hoe gaat 2021 er uit zien? Wie weet het? Ik niet! Gaan we de effecten van die veranderende wereld voelen? Zullen geldstromen anders worden, omdat de samenleving klappen op moet vangen door mogelijk faillissementen? Komt er een andere invulling van evenementen en activiteiten en verandert het onze kijk op onze directe leefomgeving?

Met al die onzekerheden hebben we de begroting toch niet anders ingericht dan andere jaren. Alsof er niets is veranderd…. Dat is gek maar tegelijkertijd ook niet. Want niemand weet wat de gevolgen zullen zijn van al deze veranderingen. We zullen het gaan ervaren en voor mij is één ding zeker. We moeten meegaan in de verandering: nu liggen er kansen om de goede keuzes én het verschil te maken. Wat mij betreft is dat kiezen voor gezondheid, solidariteit en zorg voor onze aarde. Daarbij moeten we goed om ons heen kijken zodat we niemand verliezen op de weg naar verandering.