fbpx
Menu Sluiten

Een uur het licht uit voor de aarde

Afgelopen zaterdag was het Earth Hour. Tijdens Earth Hour doen we wereldwijd één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde … Inmiddels doen miljoenen mensen in meer dan 190 landen mee! Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem én de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor onze natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes.

Ook door mijn fractiegenoten werd ik herinnerd aan Earth Hour. Een belangrijk signaal om gezamenlijk stil te staan bij een duurzame en veilige toekomst voor iedereen. Belangrijk dus om mee te doen, was mijn heilig voornemen. Maar het liep wat anders. Onze zoon is aan het verhuizen en de hele zaterdag was ik bezig met poetsen, sjouwen, wassen. Het werd veel later dan verwacht. Thuis gekomen moest ik nog koken, eten, opruimen. En u raadt het al. Ik schaam me om het te zeggen maar Earth Hour was naar de achtergrond verschoven.

Het heeft me nóg bewuster gemaakt van hoe moeilijk het is om de urgentie van klimaatverandering ook daadwerkelijk te voelen en er iets aan te doen. En natuurlijk is het veel belangrijker om dagelijks je gedrag aan te passen en de goede keuzes te maken. Maar toch … Misschien moeten we een wekelijks Earth Hour invoeren …