fbpx
Menu Sluiten

Een nieuwe traverse

De gemeente begint dit jaar met de eerste stappen in een meerjarenplan om de traverse in Heeswijk-Dinther te vernieuwen. De Hoofdstraat, Edmundus van Dintherstraat, Sint Servatiusstraat en de brouwersstraat worden onder handen genomen. Afgelopen maandag was de eerste bijeenkomst van een reeks bijeenkomsten rondom het plan.

Het is een project dat al jaren op het lijstje heeft gestaan van alle partijen en bovenal de inwoners van Heeswijk-Dinther. Nu het project van start gaat, hoop ik op een fijn, veilig en groen ontwerp. Met ruimte voor de fietser én de voetganger. Nu de ontsluitingsweg is gerealiseerd hebben we mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met het ontwerp. Zouden we de traverse op sommige plekken misschien zelfs af moeten sluiten voor doorgaand verkeer? Of is een fietsstraat inrichting de oplossing met ruimte voor verblijfskwaliteit?

Ik hoop dat ik veel van u de komende maanden zie bij de bijeenkomsten. Zodat we samen het beste mogelijke ontwerp voor de traverse kunnen maken. Dan kunnen we uitkijken naar een hoofdstraat waar iedereen veilig door heen. Al ben je te voet, op de fiets of met de auto. Als het aan mij ligt gaan we er hard aan werken de komende tijd, u ook?