fbpx
Menu Sluiten

Een nieuw bedrijventerrein

Het onderwerp is al weken niet meer uit het nieuws weg te denken. Toch gaan de plannen voor bedrijventerrein Heesch-West de komende maanden pas echt gestalte krijgen. De inwoners hebben via de officiële procedures bekend kunnen maken wat zij van de plannen vinden. Nu is het aan de gemeenteraad om te bepalen wat zij belangrijk vindt voor dit grootschalige bedrijventerrein aan de rand van onze dorpen. 

Dat is een immense puzzel die gelegd moet gaan worden door de raad. De komende maanden wordt pas bepaald hoe het industrieterrein er echt uit komt te zien en waarvoor wel, en waarvoor geen plaats is op het terrein. Windmolens, grote logistieke centra, zonnepanelen, zware categorie bedrijven: er is al volop over gesproken, maar wat er echt gaat komen zal pas na discussies in de gemeenteraad blijken. 

Er zijn nog heel veel vragen over het terrein. Het is belangrijk dat er een antwoord komt op al deze vragen voordat we het bedrijventerrein verder uitwerken. Want hoe zit het nu met de belofte dat er veel goede banen voor onze regio bij zouden komen op dit terrein, hoe duurzaam wordt dit terrein nu echt als we bedrijven op dat gebied niet al te veel kunnen en mogen verplichten en hoe zorgen we voor zo min mogelijk overlast voor onze inwoners? De komende maanden gaan we daar hopelijk achter komen, zodat er aan het eind van dit jaar een goed besluit genomen wordt in het belang van onze gemeente en haar inwoners.