fbpx
Menu Sluiten

Een helpende gemeente

Het nieuwe politieke jaar is van start. De grote dossiers vliegen ons om de oren. Dat is maar goed ook. Er is veel werk aan de winkel. Juist nu de landelijke overheid het op veel thema’s laat afweten is het belangrijk dat de gemeente in actie komt. In een rijk land als Nederland kunnen we het niet laten gebeuren dat mensen de komende winter in de kou zitten omdat zij de energierekening niet meer kunnen betalen. En het is onbestaanbaar dat we vluchtelingen in dit land buiten laten slapen.

Ook in Bernheze komen mensen in de knel. Dit is het moment waarop de gemeente extra stappen moet zetten om te helpen. Want juist de gemeente moet snel zien welke mensen er in de problemen komen.

Die inzichten moeten we gebruiken om maatregelen te nemen. Maatregelen om ervoor te zorgen dat huizen beter geïsoleerd worden en de energierekening omlaaggaat. Maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen dagelijks voldoende en gezond kan eten. En maatregelen die ervoor zorgen dat jong en oud kan blijven sporten en muziekles kan blijven volgen. Progressief Bernheze wil zich inzetten voor mensen en organisaties die in de knel komen. Wij horen ook graag uw ideeën en verhalen.