fbpx
Menu Sluiten

Een groen en gezond Bernheze

‘Een Groen en Gezond Bernheze’ is de slogan van ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Ik sta daar van harte achter. Het refereert voor mij als eerste aan ons milieu, het klimaat, de lucht die we inademen. We hebben op dat gebied met z’n allen heel wat werk te verrichten; heel wat zaken vragen om grote veranderingen. In dit stukje wil ik aangeven wat ‘gezond’ voor mij nog meer inhoudt en wat ik daar samen met onze club Progressief Bernheze voor wil doen.

Een onderdeel van ons programma is ‘Voorkomen is beter dan genezen’; preventie is belangrijk. We willen bewustwording bevorderen met betrekking tot een gezonde leefstijl op het gebied van voeding, sport en het omgaan met verslavingen en daar ook actie in ondernemen, samen met onze inwoners.

Naast fysieke gezondheid is ook geestelijke gezondheid belangrijk. Deze kan op het spel komen staan als het moeilijk wordt op het gebied van omgaan met ziekte, eenzaamheid, handicap, invulling van je leven en geldzorgen. Het is essentieel om te weten bij wie je aan kunt kloppen, als je op dat vlak hulp nodig hebt. We willen werk maken van één ‘loket’ per kern, waar je telefonisch en in persoon voor hulp terecht kunt. Ook willen we veel aandacht besteden aan het realiseren van goede WMO-zorg en Jeugdzorg.