fbpx
Menu Sluiten

Een gezonder Bernheze

Donderdag stelt de gemeenteraad de begroting vast. De begroting is het huishoudboekje van de gemeente. De behandeling van de begroting is het moment om te bekijken of de gemeente met de goede plannen aan de slag gaat.

Progressief Bernheze vindt het belangrijk dat de plannen ervoor gaan zorgen dat onze dorpen groener en gezonder worden. In onze dorpen en het buitengebied moeten mensen fijn kunnen wonen, werken én recreëren. Er moet een betaalbaar huis te vinden zijn als je dat zoekt, er moet hulp zijn als je dat even nodig hebt en je moet kunnen genieten van een groene omgeving. Een groene omgeving is ook belangrijk voor ons klimaat.

Bij de behandeling van de begroting zal Progressief Bernheze twee eigen plannen aan de gemeenteraad voorleggen. Het eerste plan gaat over het gezond houden van mensen.  We zien we dat er steeds meer mensen te maken krijgen met bijvoorbeeld jeugdzorg, overgewicht, eenzaamheid en uitkeringen. Terwijl er tegelijkertijd bij de gemeente geld, dat voor de zorg bedoeld is, overblijft. Progressief Bernheze het overgebleven geld graag inzetten om te voorkomen dat mensen hulp nodig hebben.

Het tweede plan gaat over het maken van een veilige fietsroute door Heesch. Fietsen is gezond voor ons en voor de luchtkwaliteit. Maar het is in Heesch lang niet overal veilig om op de fiets van grote nieuwbouwwijk naar sportclub of school te komen. Dat moet veranderen. Daarom wil Progressief Bernheze dat er een veilige fietsroute door Heesch wordt aangelegd.