fbpx
Menu Sluiten

Een bijzonder jaar

De kranten, televisie, radio en ook deze Mooibernhezer krant, overal wordt teruggeblikt op dit bijzonder jaar. Heel veel initiatieven om mensen, die het moeilijk hebben of eenzaam zijn, te helpen en een hart onder de riem te steken. Verhalen die je recht in het hart raken. Kan ik daar nog iets aan toevoegen in mijn terugblik op dit jaar…?

Nou, ik kies een iets andere invalshoek en vraag me af of dit jaar wel democratisch genoeg was. We hebben als gemeenteraad ons uiterste best gedaan om de besluitvorming over belangrijke zaken wel door te laten gaan. En in die zin was het óók een bijzonder jaar. Bijzonder om te ervaren hoe snel we in staat waren om digitaal te vergaderen en digitaal te overleggen met bewoners en andere belanghebbenden. Vergaderen op 1,5 meter afstand is ook een bijzondere ervaring. 

Afgelopen woensdag sloot ik aan bij de digitale dorpsraadsvergadering van de dorpsraad in Vorstenbosch. Een zeer professionele uitzending met veel ruimte voor vragen via de app, vragen die ook volop gesteld werden. Veel nieuwe en ook goede ervaringen hebben we opgedaan. Maar is het goed genoeg om als gemeenteraad te weten wat er leeft in onze gemeenschap? Ik denk het niet. 

Ik hoop echt dat we volgend jaar weer bij elkaar kunnen komen. Elkaar in de ogen kunnen kijken en elkaar rechtstreeks aanspreken. Ik heb het gemist en ik ben er van overtuigd dat het de besluitvorming en de democratie ten goede komt.