fbpx
Menu Sluiten

Een beetje beter

Deze weken wordt er in de gemeenteraad gepraat over de kadernota. In de kadernota geeft het gemeentebestuur aan welke plannen zij de komende jaren wil gaan uitvoeren en hoeveel dat mag gaan kosten. Vorige week spraken partijen uit wat zij belangrijk vinden voor onze gemeente. Deze week gaat de gemeenteraad in gesprek over voorstellen om de kadernota nog een beetje beter te maken.

Progressief Bernheze heeft twee voorstellen gedaan om de kadernota beter te maken. Allereerst willen wij dat de gemeente geld, kennis en kunde vrijmaakt om mensen te helpen bij het duurzamer maken van hun leven. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de staat van onze aarde en het belang van een gezonde leefomgeving. Maar niet iedereen weet op welke manier zij zelf aan de slag kunnen om een bijdrage te leveren. Daar zou de gemeente wat ons betreft een handje bij kunnen helpen. Dat kan door tips te geven over de inrichting van tuinen, door mensen te wijzen op mogelijkheden om minder afval te produceren of mensen te laten zien hoe je een huis duurzaam isoleert of verwarmt.

Het tweede voorstel dat Progressief Bernheze zal indienen gaat over het mogelijk maken van nieuwe woonvormen. In veel gemeenten wordt geëxperimenteerd met nieuwe woonvormen zoals tiny houses of duo-wonen. Die woonvormen kunnen ervoor zorgen dat er snel meer betaalbare woonruimte in onze dorpen beschikbaar komt. Wij willen dat de gemeente zelf tijd, geld, kennis en ruimte vrijmaakt om ook in Bernheze aan de slag te gaan.