fbpx
Menu Sluiten

Duurzaam doen

Donderdag 27 mei heeft de gemeenteraad de Regionale Energie Strategie (RES) vastgesteld. Een belangrijke stap naar het opwekken van duurzame energie. Bij de bespreking van dit voorstel hebben we ervoor gepleit om vooral goed met onze inwoners te overleggen over waar en hoe we deze energie gaan opwekken. Daarnaast is het belangrijk dat we energie gaan besparen, ons afval beter gaan scheiden en onze omgeving groener maken. Ook dat moeten we samen met onze inwoners doen. Maar hoe?

Want ik weet niet of u dat ook heeft, maar ik vraag mezelf regelmatig af hoe ik mijn huis duurzamer kan maken. Ik word bedolven onder folders en brieven over dit onderwerp, maar daarmee word ik niet geholpen. Ik word er zelfs een beetje wantrouwig van. En bij het scheiden van mijn afval vraag ik me regelmatig af: Hoort dit nu in de GFT of in restafvalbak? Ik ben van goede wil, maar vind het vaak lastig om het goede te doen.

En daarom hebben wij bedacht dat we onze inwoners best eens een beetje mogen helpen (en ook stimuleren) om het goede te doen. Wat is er nodig om ons gedrag echt duurzamer te maken? Welke hulp kunnen we daarbij gebruiken? Wij vinden het belangrijk om daar een goed doordacht plan voor te maken, wat langdurig en structureel effect heeft.

Gelukkig vinden de andere partijen dit ook een goed idee en gaat ons college er mee aan de slag!