fbpx
Menu Sluiten

Dit is een ode

Afgelopen week, in het programma Laat op Eén, bracht Jesse Klaver een ode aan de publieke zaak. Hij roept op om in actie te komen voor meer waardering, minder administratie, meer personeel en minder werkdruk in de publieke sector. 

Dit is niets nieuws. Personeelstekorten, onderwaardering en enorme werkdruk. Je leest er steeds meer over. Het is voor veel mensen herkenbaar. En erover schrijven of praten lijkt niet te helpen. Een ode uitbrengen helpt ook niet, ben ik bang. Maar het draagt wel bij aan bewust wording en dat moet uiteindelijk toch leiden tot actie. Daar wil ik wel op vertrouwen.

En tegelijkertijd besef ik dat ik ook moet proberen om mijn steentje bij te dragen. Ik kan niets doen aan personeelstekorten of werkdruk. Maar waardering……

Natuurlijk heb ik waardering voor al die mensen die in de publieke sector werken. Heel veel waardering zelfs. Maar hoe laat ik dat zien? Dat is best lastig.

Daarom schrijf ik het nu op. In de hoop dat veel mensen uit Bernheze die in de publieke sector werken het lezen en zich een beetje gesteund voelen. Ik wil ook een oproep doen aan iedereen om die waardering te laten zien. Het doet niets aan het personeelstekort of aan werkdruk. Maar uiteindelijk, als iedereen echt vindt dat er iets moet veranderen, zal het doordringen tot de beleidsmakers in Den Haag. En zal het leiden tot actie!