fbpx
Menu Sluiten

Dicht bij huis

Even voorstellen: Katja Brooijmans, 52 jaar, voorzitter Koninklijke Fanfare, getrouwd, actief betrokken bij alles wat er in Heeswijk-Dinther gebeurt. Politiek interesseer en erger ik me al langer. Nu leek me het juiste moment om er wat mee te doen. En dan kies je voor een club waar je je goed bij voelt. Da’s logisch.

Het vertrouwen in de politiek is tot een nulpunt gedaald. Als ambtenaar werkzaam bij de gemeente Oss, wil ik daar heel graag wat aan veranderen. En ik vertel u: ambtenaren, wethouders en politici – het zijn net mensen!

Vanuit de visie van Progressief Bernheze wil ik me hard maken voor persoonlijk contact met inwoners. Het is logisch dat je als raadslid of bestuurder luistert naar de mensen waar je het voor doet. Maar het dreigt toch een holle frase te worden, want wie is die politiek dan die voor jouw belangen opkomt?

Stel je de gemeenteraad en het college voor als een soort familie. Ze komen met kerst en verjaardagen bij elkaar. De meeste zijn wel bereid om water bij de wijn te doen als het om fundamentele keuzes gaat. Maar soms staan ze recht tegenover elkaar. De ruzie gaat meestal over de route ernaartoe. Dus: meer huizen bouwen? Tuurlijk – willen we allemaal. Maar hoe, waar, hoeveel en wat kost dat? Daar denken we echt verschillend over. Politici zijn net mensen. Wil je meer huizen voor nu en in de toekomst? Kies dan voor Progressief Bernheze.  Maar da’s logisch.