fbpx
Menu Sluiten

Denk mee over verkeersveiligheid

Zeker nu de winter weer voorbij is, stappen we weer graag op de fiets. Maar hoe veilig voelen we ons op de fiets? We hebben op wegen zonder vrijliggend fietspad te maken met te hard rijdende personenauto’s, zware vrachtwagens en hoge stoepranden en onoverzichtelijke kruisingen en zebrapaden op onlogische plekken zorgen voor verwarring.

De gemeente Bernheze wil dat er meer mensen gaan fietsen. Progressief Bernheze wil dat ook, maar wil ook dat dat veilig kan. Daarom willen we inventariseren hoe het zit met de verkeersveiligheid in Bernheze. Inmiddels heeft Progressief Bernheze een werkgroep gelanceerd die gaat onderzoeken wat er moet gebeuren om iedere fietser in Bernheze zich veilig te laten voelen. Omdat deze problemen in al onze dorpskernen spelen, vinden we het belangrijk dat hierin alle dorpskernen vertegenwoordigd zijn. Daarom willen we graag in contact komen met jou als fietser.

Waar loop (fiets) jij tegenaan als je vanuit Loosbroek of Vorstenbosch naar school fietst in Heesch of Heeswijk-Dinther? Wat moet er veranderen als jij met de fiets in het centrum van Nistelrode je boodschappen gaat doen? Hoe veilig moeten de wegen worden voordat jij als ouder je kind zelfstandig op de fiets naar de bieb of de sportclub kunt laten gaan? 

Aan de hand van alle opgehaalde knelpunten zullen wij dit najaar de gemeente gericht adviseren. Samen met alle inwoners dragen wij zorg voor een veilige omgeving voor al het langzame verkeer in Bernheze.

Aanmelden voor de werkgroep of het aanvragen van het enquêteformulier kan via reactie@progressiefbernheze.nl