fbpx
Menu Sluiten

De donkere dagen

De klok is een uur achteruit gegaan en daardoor wordt het eerder donker. Volgens het KNMI gaat de zon deze week al rond 17:00 uur onder en dat betekent dat veel mensen in het donker terug huiswaarts zullen keren van hun werk. 

Veilig fietsen en wandelen is voor Progressief Bernheze een belangrijk aandachtspunt. We zijn daarom blij dat de gemeente Bernheze aan de slag is gegaan met het samenstellen van een nieuw mobiliteitsplan. Afgelopen twee maanden konden inwoners hierover al een vragenlijst invullen. In de komende periode staan er ook wijkbezoeken en inloopavonden gepland. 

Maar met alleen een goed mobiliteitsplan en de uitvoering die daarbij hoort, zijn we er nog niet. We kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan veilig verkeer in het donker. Zorg bijvoorbeeld voor goede verlichting van je fiets of je hond en draag opvallende of reflecterende kleding. Kies een route die je kent en pas je snelheid aan, dan is de kans op gevaarlijke situaties in het donker een stuk kleiner. En fiets of wandel samen of zorg dat je een (opgeladen!) telefoon bij je hebt. Als er dan toch iets gebeurt, is hulp bij de hand. 

Progressief Bernheze poogt ook haar steentje bij te dragen met haar werkgroep ‘Aangenaam Fietsen’. Voor het einde van het jaar presenteren wij aan de wethouder ons eigen rapport over knelpunten voor fietsers, en aanbevelingen om verkeerssituaties veiliger te maken. Samen met het nieuwe mobiliteitsplan en bovenstaande tips, kan het alleen maar veiliger worden!