fbpx
Menu Sluiten

Corona Carnaval Online

Daar zit je dan met je kiel aan in de kamer. Met een glas bier voor de televisie. Beetje blij te doen met z’n tweeën. Geen SCH (Stichting Carnavalsviering Heesch), maar CCO: “Corona Carnaval Online”. Met mijn optochtverleden was het dit jaar een karige carnavalszondag.

Hoe vaak ik de optocht precies heb gelopen, zou ik na moeten tellen. Ik denk een keer of vijftien. Soms al weken van tevoren aan het knutselen, tot twee keer toe op zaterdagavond een ingeving voor de zondag. Eén ding stond altijd vast: de interactie met het publiek stond bovenaan.

Dit jaar heel veel rust in de aanloop naar carnaval. En nul interactie, ook niet in de politiek. Geen overvolle Pas met te harde muziek. Maar gelukkig was er het “halluf verrèke” met een ludieke actie. Ze hadden zestig borden met zinnen uit carnavalsliedjes gemaakt. Zo kom je een beetje in de stemming als je het dorp in loopt. Toch een beetje carnaval!

Helaas dacht de politie er anders over. Geen vergunning aangevraagd, dus de borden moesten van de lantaarnpalen. Hier was gedogen misschien wel op z’n plaats geweest. Even een telefoontje met de burgemeester? We blijven al binnen vanaf negenen en houden netjes afstand. We gaan niet eens gemaskerd over straat tijdens de enige periode van het jaar waar dat mag.

Maar … dank aan de organisatoren van het onlinecarnaval. Is het toch nog een beetje feest!

Wil je meepraten over wat we wel of niet gedogen in Bernheze? Laat een bericht achter of stuur ons een e-mail!