fbpx
Menu Sluiten

Buiten beter

Ondanks dat het voorjaarsweer nog even op zich laat wachten, is de lente echtbegonnen. In de komende weken gaan we allemaal steeds meer naar buiten, om te genieten van onze pleinen, speeltuinen en parken.

Er is nog genoeg te doen op dat gebied in onze gemeente, maar er is ook veel wat al erg goed gaat. Een mooi voorbeeld daarvan is de BuitenBeter-app; een knap staaltje burgerparticipatie. We willen allemaal dat onze gemeente er netjes en schoon bij ligt, en wie weten er nu beter wat er mis is met de openbare ruimte dan de inwoners die er elke dag wonen en recreëren?

Als je in je wijk een kapot putdeksel, zwerfvuil of graffiti tegenkomt, dan kun je dit direct en gemakkelijk melden in de BuitenBeter-app. Je maakt een foto van de situatie, benoemt de locatie en binnen enkele dagen wordt het opgelost. Losliggende stoeptegels, kapotte straatverlichting of een slecht wegdek hoeven hierdoor niet meer wekenlang tot onveilige situaties te leiden, maar kunnen door de tips van inwoners direct worden aangepakt. Je kunt bovendien je eigen wensen en ideeën kenbaar maken in de app.

Ik maak zelf regelmatig gebruik van de app en het team van de gemeente reageert hier altijd snel en vakkundig op. Regelmatig krijg ik een terugkoppeling of zie ik dezelfde week nog dat het probleem is opgelost. Help jij ook mee? Zelf je wijk mooier en veiliger maken was nog nooit zo gemakkelijk!