fbpx
Menu Sluiten

Bouwen maar, Mooiland!

Op 26 januari 2021 heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken toestemming gegeven aan woningbouwcorporatie Mooiland om de komende vijf jaar woningen en grond aan kan kopen in Den Haag. Terwijl woningbouwcorporaties de laatste jaren massaal terug leken te keren naar hun eigen werkgebieden, gaat ‘onze’ woningbouwcorporatie Mooiland opnieuw de stap buiten onze regiogrenzen wagen. De woningbouwcorporatie zegt onder andere dat zij meer geld overhouden dan zij zinvol kunnen besteden in onze regio. Wat Progressief Bernheze betreft moet Mooiland eerst extra gaan investeren in de eigen regio.

Want ook in onze regio, en zeker in Bernheze, hebben we een gigantische opgave om iedereen van een betaalbaar huis te voorzien. In onze gemeente belanden mensen, jong en oud, nog steeds op plek 100 of lager van de wachtlijst wanneer zij aanspraak willen maken op een sociale huurwoning. Daarom vroegen wij het college naar de mogelijkheden om extra in Bernheze te gaan bouwen, nu gebleken is dat Mooiland meer dan genoeg geld in de spaarpot heeft.

Blij zijn wij dan ook dat het college ons geantwoord heeft dat het met Mooiland in gesprek is over extra investeringen in Bernheze. Progressief Bernheze verwacht dan ook dat er snel een concreet plan ligt om sneller én meer betaalbare woningen in onze dorpen te gaan bouwen.