fbpx
Menu Sluiten

Bouwen aan Bernheze

Vorige week dinsdag heeft de informateur, Jan van Loon, zijn conclusies gedeeld met de gemeenteraad van Bernheze. De informateur raadt het CDA, Lokaal & de SP aan om te gaan onderhandelen over een nieuwe coalitie voor onze gemeente.

Progressief Bernheze had graag de verantwoordelijkheid genomen om mee te besturen en Bernheze vanuit de coalitie te veranderen. Maar dat lijkt er niet in te zitten. Wij hopen wel dat de anderen onze wensen voor een betere gemeente en fijnere dorpen meenemen in hun onderhandelingen. Voor de toekomst van onze dorpen is het immers van groot belang dat er goede afspraken gemaakt worden over betaalbare woningen, een gezonde leefomgeving en hulp voor wie het nodig heeft. Met, of zonder Progressief Bernheze.

Daarnaast hopen we dat de onderhandelende partijen ruimte laten voor goede ideeën van buiten de coalitie. Voor een verfrissende, open noot op zijn tijd. Wij zouden graag beginnen met het maken van een raadsakkoord, waarin we met de gehele raad afspreken wat we de komende jaren zeker willen bereiken. Zodat we met de gehele raad, en niet enkel de coalitie, prioriteiten stellen en samenwerken aan het mooier maken van onze dorpen. Daar wordt iedereen beter van.

En nu we niet aan hoeven te schuiven bij de coalitieonderhandelingen, kunnen we ons volop richten op het raads- en commissiewerk. De afgelopen weken hebben we als fractie al gebruikt om na te denken over hoe wij de komende jaren willen werken. En ook jij kan jouw steentje daaraan bijdragen. Word lid!