fbpx
Menu Sluiten

Bewust de feestdagen in

Sinterklaas is in het land. Dat betekent pepernoten, chocoladeletters, je schoen zetten en cadeautjes. Heel veel cadeautjes. Maar moet alles spiksplinternieuw zijn? Speelgoed kun je doneren aan de Speelgoedbank in Heesch en daar uiteraard ook halen. Een uitstekend idee! Dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu.

Als Sinterklaas vertrekt, staan we in de startblokken om kerstmis te vieren. We kruipen gezellig bij elkaar en zetten een mooi versierde kerstboom in huis. Die kerstboom kun je adopteren. Een boom met kluit die je na kerst niet verbrand of versnipperd, maar terugbrengt bij de leverancier. Die zorgt er dan voor zodat je het jaar daarop je eigen kerstboom weer in huis kunt zetten. Da’s milieubewuster omgaan met de kerstboom.

Het is nodig dat we zelf nadenken over dit soort dingen. Elk stapje telt. Dus geniet absoluut van cadeautjes en lekker eten maar een beetje bewust blijven nadenken over wat je weggooit of wat je maar een keer gebruikt, is toch geen moeite?

Het daaropvolgende feest is Oud en Nieuw. Da’s een lastige. Progressief Bernheze wil geen vuurwerk. Onze dringende oproep is dan ook om het niet te kopen en niet af te steken. Het is duur, slecht voor de lucht en gevaarlijk voor mens en dier. Laten we bewuster omgaan met onze geneugten. Geen moeite toch?

Fijne feestdagen en kijk een beetje naar elkaar om.