fbpx
Menu Sluiten

Betaalbaar wonen

Afgelopen week heeft de gemeenteraad de woonvisie vastgesteld. In de woonvisie staat beschreven wat onze gemeente de komende jaren wil bereiken op het gebied van woningbouw.

Progressief Bernheze is blij dat er eindelijk plannen liggen om betaalbare woningen te bouwen in onze dorpen. Dat is heel hard nodig. Nog steeds zijn er groepen mensen die zich gedwongen voelen te vertrekken omdat ze de huizen in onze dorpen simpelweg niet kunnen betalen. Daar wil Progressief Bernheze al veel langer een einde aan maken. Dat gaat nu gebeuren!

Want met deze woonvisie gooit de gemeente het roer om. Niet langer gaan we alleen grote, dure huizen bouwen. Vanaf nu moet 70% van de huizen die gebouwd worden betaalbaar zijn voor mensen met een lager inkomen en starters.

Het behalen van deze doelen zal een hele klus worden. Daarom gaan we met allerlei nieuwe projecten aan de slag. We gaan bijvoorbeeld kijken waar bouwplannen versneld kunnen worden, gaan experimenteren met andere vormen van bouw en gaan er nog beter voor zorgen dat betaalbare huizen alleen in handen komen van de mensen die ze nodig hebben. Ook gaat de gemeente, op initiatief van Progressief Bernheze, ervoor zorgen dat nieuwe huizen eerlijker onder geïnteresseerden verdeeld worden.

Zo werken we samen aan groene en gezonde dorpen waar iedereen die dat wil een passend huis kan vinden.