fbpx
Menu Sluiten

Anders

Heb je wel eens het idee gehad dat je anders bent dan anderen? Dat je niet dezelfde dingen leuk vindt als de mensen om je heen? Misschien het idee dat je op het verkeerde moment geboren bent? Iedereen heeft wel eens een moment dat je beseft dat niet iedereen precies hetzelfde is. Sommige mensen hebben dat vaker.

Als je bij een minderheid in onze samenleving hoort, heb je regelmatig het gevoel dat je niet bent zoals de rest. Soms wordt die minderheid gevormd door de huidskleur die je hebt of het geslacht waarmee je geboren bent. Ook zijn er mensen die met een lichamelijk ongemak leven, of een geestelijke beperking hebben, waardoor ze bij een minderheid horen.

De kunst van het besturen van een gemeente is om iedereen erbij te laten horen en mensen te laten voelen dat ze er toe doen.

Progressief Bernheze laat niet alleen iedereen in zijn/haar/hun waarde, we zijn ook een partij waar iedereen er echt bij hoort. We praten niet alleen over mensen die andere keuzes (moeten) maken, maar we praten vooral mét deze mensen. Vergis je niet, wij kunnen ook niet alles oplossen waar minderheden tegenaan lopen, maar ze hebben bij ons wel een stem.

Ik voel me thuis bij deze club mensen waar iedereen zichzelf mag zijn. Wil jij zaken aanpakken waar je tegenaan loopt? Dan vind je bij ons een groep die wel van veranderen houdt. Hopelijk komen we er samen uit.