fbpx
Menu Sluiten

Alle kleuren van de regenboog

Het is alweer bijna december. Maand van de paarse advent en van de discussie over de kleur(en) van de behendige hulpen van Sinterklaas. In december vinden de Internationale dag van de afschaffing van de slavernij, Wereld Aidsdag en de Internationale dag van biodiversiteit plaats. Een bont palet.

December blijkt een maand voor bezinning en vooruitkijken. Volgens het woordenboek staat bezinning voor ‘tot een helder en rustig besef komen’. Pas als je nagedacht hebt, kun je weer stappen zetten. Soms gaat het daar ook meteen mis. Als je ergens niet over nadenkt, hoef je ook niets te doen en niets te veranderen.

Ongeveer tien jaar geleden heb ik, destijds als voorzitter van COC Noordoost Brabant, ingesproken in de Commissie Maatschappelijke Zaken. De commissie kwam tot de slotsom dat er geen reden was om diversiteitsbeleid op te stellen in de gemeente Bernheze. Dat was toen.

Hoewel we in onze gemeente geen scholen op reformatorische grondslag hebben, is het wellicht tijd om opnieuw na te denken over ons niet bestaande beleid. De afgelopen tien jaar zijn we namelijk niet verder gekomen. Misschien zijn we zelfs wel achteruitgegaan. Minister Slob maakt de discussie over homoseksualiteit in het onderwijs actueel. Transgenders op tv worden geaccepteerd, maar wat vindt u ervan als er een naast u komt wonen?

Progressief Bernheze staat voor een kleurrijke maatschappij, voor inclusiviteit. Een maatschappij waarin elke persoon waarde heeft en zichzelf mag en kan zijn. Het is tijd dat we dat ook als gemeente vast leggen.