fbpx
Menu Sluiten

Alle beetjes helpen

Alle kleine beetjes helpen, een bemoedigend spreekwoord, wat mij betreft. Het geeft mij het gevoel dat ik geen grote daden hoef te verrichten om de goede dingen te doen. Alle kleine beetjes helpen .., het is de komende raadsvergadering op twee manieren van toepassing.

De gemeenteraad heeft in de laatste raadsvergadering twee voorstellen over energiebesparing besproken. Wij van Progressief Bernheze schrijven vaak over dit onderwerp omdat het klimaat en het milieu voor ons een erg belangrijk onderwerp is. Om onze kinderen een toekomst te geven, moeten we echt beter voor onze aarde zorgen.

En energiebesparing is daarbij een belangrijk thema. Maar energiebesparing is niet voor iedereen eenvoudig. Vaak gaan de kosten voor de baten uit. Dat wil zeggen dat je eerst moet investeren in energiebesparende maatregelen voordat je ook werkelijk profijt hebt van de energiebesparing. En die investering is niet voor iedereen zo gemakkelijk te doen. En daarom gaan we in Bernheze huishoudens, die onvoldoende middelen hebben om deze maatregelen te nemen, helpen om toch energiebesparende maatregelen te nemen. Dat doen we door een financiële bijdrage beschikbaar te stellen voor minima, zowel voor huurders als woningeigenaren.

Alle kleine beetjes helpen, werkt zo twee kanten op. Een klein beetje hulp voor de mensen voor wie het investeren in energiebesparing niet zo gemakkelijk is. En een klein beetje besparing op energie om zo bij te dragen aan het verbeteren van het milieu en het klimaat. En je weet het: vele kleine beetjes …