fbpx
Menu Sluiten

Hoop is een groot goed

Hoop als drijfveer, motivatie, springplank en een belangrijk tegenstander van onze grootste vijand, apathie. 

De politieke fracties van Bernheze gaan deze week weer vol aan de slag. Ik begin aan dit politieke nieuwjaar als aan een nieuwe start, met hoop. Die hoop wil ik met u delen.

Om te beginnen hoop ik dat we verantwoordelijk gehouden worden voor wat we doen, maar met name voor wat we niet doen. Dat we niet nalaten verantwoording te nemen voor de rol die we ons als mens toebedeeld hebben, onze dominante plaats als overheerser van de natuur, over de dieren en alles wat wij maakbaar willen. Van alle bronnen die we consumeren alsof er geen morgen bestaat. Dat we snappen dat we samen door een deur moeten en allemaal gewoon prettig willen leven. 

Ik hoop dat we op de lange termijn durven kijken en anticiperen in plaats van reageren en regeren. Dat we tempo maken en ons niet meten aan langzaamlopers, sloffers en achterblijvers. Dat we gaan delen; informatie, participatie,maar ook veel breder. En dat we kansen zien in de open toekomst die door de pandemie ontstaan is en we de ‘green deal’ aanpakken voor vooruitgang en kansen op allerlei gebied. Dat we de ballen hebben om ook minder populair en gangbaar nieuws te brengen. 

Ik hoop dat we de fossielen in de politiek en die in de industrie voorbij streven en niet terugvallen. Ik hoop op samenwerking, wisselwerking en resultaten waar we op terug kunnen blikken. Op een nieuw jaar!