fbpx
Menu Sluiten

Even (opnieuw) voorstellen

Ik ben Esther en sta op plek #4 van de kieslijst van Progressief Bernheze.

Ik zet mij inmiddels drie jaar in op ruimtelijk gebied in de commissie en woon bijna vijf jaar in Heesch.

Ik houd van alle dieren, menselijke en niet-menselijke, van natuur, stilte en schoonheid. Ook de letterlijke schoonheid en ik draag daarom graag mijn steentje bij als ZAPper (‘zwerfafval-pakker’) en enthousiasmerende. Ik heb een hekel aan apathie en mensen die alleen roeptoeteren, maar zelf niet bijdragen aan een oplossing.

Ik blijf ijveren voor de stop van ‘gewasbeschermingsproduct’ glyfosaat (u kent het wel, die gele doodse velden die er zo weer aan komen), de stop op de onnodige plezierjacht en ik ga voor duurzaam inkopen en bouwen.

Bouw dus bij nieuwbouw meteen goed en zet een regenton neer en een systeem om het toilet met regenwater door te spoelen, gebruik ‘bee bricks’ (stenen waar bijen in kunnen nestelen), maak gebruik van meer hout en minder beton. En zet in op recyclebare en vooral ook gerecyclede materialen.

Verder is voor mij de aanplant van ‘schoon’ gifvrij groen, bossen en bermen heel belangrijk; immers goed voor álle dieren. En pleit ik voor het einde van de intensieve veehouderij met haar onzichtbare leed, hoge vervuiling en op de loer liggende zoönoses.

De partij die zich inzet voor dit groen en gezond leven is en blijft Progressief Bernheze, voor én na de verkiezingen! Dat is logisch.